Tabornik je pogumen!

Poleg tega pa še avanturist in vedno pripravljen za akcijo.

Zato so se skupine GootJamovcev danes podale v podzemlje pod Babjim zobom, pa na lokostrelstvo, progo preživetja, streljanje in plezanje, zvečer pa še v Gozd groze. Še dobro, da smo se lahko sprostili na taijiju in so nas obiskali tudi Ambasadorji nasmeha s svojimi prikupnimi živalcami, ki smo jih božali in stiskali ter se blaženo smehljali. Najmlajši so tudi izvajali kemijske poskuse v tabornem laboratoriju ter ustvarjali s travniškim cvetjem. Ampak cvetice in rastlinice niso primerne samo za na sliko ali v vazo, kje pa! Iz njih lahko pripravimo tudi okusne namaze in druge jedi, samo naučiti se moramo, katere so tiste dobre, užitne rastline.

Osnovno taborniško znanje je tudi znanje o orientaciji. Zato so se šli najmlajši rdečerutkarji danes igre za razvijanje občutka in veščin orientacije. In veste, kako pridni in vedoželjni so MČ-ji? Tudi zvečer ne prenehajo z učenjem in srkanjem informacij! Kar nekaj se jih je namreč udeležilo večerne učne ure s filmom o nočnih živalih.

Nekaj medvedkov in čebelic danes ponoči dokazuje svoj pogum s spanjem v bivaku, spet drugi so se pogumno podali na oder prireditve GOOT ima talent, kjer so pokazali najrazličnejše talente in nam vsem pripravili čudovit nasmejan večer. Prav tako smo se nasmejali improligašem, ki so nastopili pred navdušeno množico GG-jev. Morda pa ste iz prispevkov v medijih in naših fotografij že opazili, da tudi gozdovnikom in gozdovnicam oder ni tuj – vsak dan namreč pogumno stopijo pred kamero, ki snema film GootJama, ter na novinarski delavnici snemajo pesmi, intervjuje, reportaže in druge prispevke za GOOT radio. Pa naj še kdo reče, da sedmi taborniški zakon ne drži!

Slikovno dokazno gradivo najdete tu 🙂

Posted in Novice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.