O akciji

GootJam ni ime neke hipsterske marmelade, ampak gre za jamboree oz. skupno taborjenje vseh rodov gorenjskega taborniškega območja. Na idiličnem prostoru v neposredni bližini Blejskega jezera bo med 18. in 27. julijem postavljeno pravo taborniško mestece z otočki šotorov, ognjišči, kotički in pionirskimi objekti. Program bo raznolik in zelo atraktiven, vseeno pa ne bo manjkalo preprostih pristnih taborniških doživetij in večerov ob ognju.
Taborjenje je v vsakem primeru vrhunec našega leta in tisto, kar lastniki raznobarvnih rutic vedno z nestrpnostjo pričakujemo. Vsako poletje prinese nove kilometre, nove žulje, ki pričajo o prehojenih poteh, nove obročke in značke na ruticah, ki spominjajo na pripetljaje in prijatelje, ki so bili ob nas. Po vsakem taborjenju nam v glavi odzvanja nekaj novih najljubših pesmi, a tudi tistih starih klasik ne pozabimo. Oblačila imajo vedno tisti znani prekajeni vonj, a so spomini na večere ob ognjih vsako leto novi, sveži, dišeči. Tudi letos bo podobno, le da se bomo na koncu objemali s še več novimi prijatelji in domov prinesli še bolj razburljive in pestre zgodbe.
Velika medrodovna akcija je nekaj najboljšega, kar lahko taborniki doživimo, saj se bomo eden od drugega ogromno naučili. Pa seveda zato, ker velja, da več ko nas je, lepše se imamo. Moči bomo združili:

Kokrški rod Kranj
Pokljuški rod Zgornje Gorje
Rod dveh rek Medvode
Rod Kriške gore Tržič
Rod Stane Žagar – mlajši Kranj
Rod stražnih ognjev Kranj
Rod svobodnega Kamnitnika Škofja Loka
Rod zelenega Jošta Kranj
Rod zelenega Žirka Žiri
Rod zelene sreče Železniki

Taborni prostor